top of page

Bemiddeling
familiale conflicten | deblokkeren en communiceren | conflictueus ouderschap | opstellen ouderschapsplan | kinderen krijgen een stem | conflicthantering
 

Soms gebeurt het wel eens dat je vastloopt in een conflict met iemand uit je eigen gezin, familie of binnen je nieuw samengesteld gezin. Spanningen en emoties als pijn, verdriet en boosheid steken de kop op. De impact op het individueel- alsook op het dagelijks functioneren van een gezin kan groot zijn. Conflicten kunnen soms lang aanslepen waardoor je dieper en dieper in de spiraal van het conflict terecht komt.
Ook een scheiding of breuk tussen ouders doet een gezin vaak wankelen waardoor het uit evenwicht geraakt.
Samen met jullie willen we werken aan verbinding en communicatie. We verkennen de geraaktheden, behoeften en noden van iedereen en trachten op deze manier los te komen van het conflict. Het is de bedoeling om de neerwaartse spiraal van het conflict in beweging te zetten en patronen die ontstaan zijn te doorbreken. Aan de hand van beelden en/of metaforen wordt er taal gegeven aan het conflict.
“Ouderschap na scheiding” en “psycho-educatie rond de invloed van echtscheiding op kinderen” zijn twee onderwerpen die we ter harte nemen. Door opnieuw invulling te geven aan je ouderschap en inzichten te verwerven op welke invloeden en “strijdmonsters” er achter de hoek schuilen en de strijd mee voeden, krijg je terug meer grip op de situatie en bouw je een warme, positieve en stevige band op met je kind.
Verbinding, communicatie, begrijpen en begrepen worden, zijn enkele sleutelwoorden binnen deze
trajecten!

Therapeut:

Sofie Gebruers

bottom of page