Loopbaanvragen

op zoek naar een nieuwe uitdaging | wat past er bij mij? | burn-out | bore-out | reïntegratie na langdurige afwezigheid | leren solliciteren | …

Weer gelukkig en met energie naar je werk

Moet je je steeds meer naar je werk slepen, ervaar je gebrek aan energie? Vraag je je af of je deze job  voor de rest van je leven wil doen - of misschien weet je wel zeker dat je dit niet de rest van je leven wil doen, maar wat dan wel? Loopbaancoaching is een aangewezen informele, vlotte en vruchtbare methodiek om jezelf professioneel terug op het juiste spoor te brengen.  Je loopbaancoach fungeert als helpende hand, een professional met kennis van zaken die je ondersteunt om zelf actief vorm te geven aan de loopbaan die jij wenst. Je loopbaancoach luistert naar je, geeft advies en helpt je je eigen antwoorden te vinden.

Ook bij een burn-out of in de herstelfase van een burn-out is loopbaancoaching ten zeerste aangewezen. Je bezorgdheid in beide gevallen is je professionele toekomst op een veilige en gelukkige manier terug te kunnen inrichten. Je verlangt ernaar met vertrouwen, vreugde en energie weer aan het werk gaan. Door inzicht te geven in jouw proces en door je te leren in te zetten op je eigen sterktes en energiegevers, geven we jou tools om actief en zelfstandig je loopbaan de juiste richting te geven.

  Heb je wel hulp nodig bij het uitzoeken of je de juiste ‘mindset’ en/of kwaliteiten hebt om succesvol voor een bepaalde job te solliciteren of om zelfstandige te worden? Wens je promotie te maken op het werk, of ervaar je een conflict dat je wenst op te lossen?  Ben je op zoek naar meer waardering, meer zelfvertrouwen?   Deze en een heleboel andere loopbaangerelateerde vragen kunnen we samen met jou onderzoeken. Alle loopbaanvragen zijn welkom.   Neem vrijblijvend contact op voor je vraag.  
Onze aanpak en het einddoel

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding waarbij je samen met een professionele gesprekspartner je huidige of toekomstige werksituatie evalueert. De inhoud en duur wordt steeds afgestemd op jouw behoeften en verwachtingen. Het helpt jou bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen.  Dit wil NIET zeggen dat je automatisch van job dient te veranderen - een gangbaar misverstand! Loopbaancoaching helpt je even vaak je weer beter te voelen in je huidige job, in je huidige bedrijf.

Onze concrete aanpak: in een eerste fase stellen we samen je loopbaanvraag scherp. Daarna krijg je op basis van je vraag een aantal opdrachten mee naar huis om te verwerken. Je ontvangt hiertoe een cursusmap met verschillende oefeningen en conclusies die je als naslag werk kan gebruiken.   Het resultaat hiervan wordt samen besproken en verder uitgediept in de volgende sessies. Op die manier werken we stapsgewijs, op jouw tempo, concreet naar je loopbaandoel toe, met als eindpunt: een persoonlijk en concreet overzicht van de acties die je kan/wenst te nemen om je loopbaan te verbeteren.   De spreiding van de gesprekken kan ruim of kort zijn, afhankelijk van jouw wens.  Meestal duurt een loopbaangesprek 1u tot 1u30.  De meeste trajecten lopen van 2 tot 6 maanden.  Langer of korter kan ook.  

We werken voornamelijk met het systeem van loopbaancheques van de VDAB. Via dit systeem, gesubsidieerd door de overheid, krijg je per loopbaancheque 4 u professionele begeleiding voor 40 euro. Je kan tot max. 2 loopbaancheques inzetten (binnen een termijn van 6 jaar loopbaan)


Voor meer informatie : www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of bel het gratis nummer 0800/30 700.

Katrien Van Genechten is onze loopbaancoach.  
Lees meer over onze werkwijze.
Maak vandaag nog uw afspraak.
< terug