Gezins- & opvoedingsproblemen

leren grenzen stellen aan uw kinderen | hoe straffen en belonen? | conflicten en spanningen uitpraten

Leren grenzen stellen en conflicten samen uitpraten 

Hebt u moeite met het stellen van grenzen aan uw kinderen? Leven er onderhuidse conflicten en spanningen in uw gezin? Maken jullie voortdurend ruzie? Samen werken we stap voor stap aan een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.
Kinderen opvoeden is niet eenvoudig. In elk gezin bestaat er al eens heftige ruzie. Wanneer dit evenwel ontaardt in een opvoedingssituatie die niet langbaar houdbaar is en dagelijks conflicten oplevert, dan bent u altijd welkom bij de Therapeutenpraktijk.  
Onze aanpak en het einddoel

Volledig op maat van uw gezin gaan we samen aan de slag. We leren hoe u grenzen kunt stellen aan uw kinderen en hoe u gericht kunt straffen en belonen. Ook thema’s zoals structuur aanbrengen en het verdelen van de verantwoordelijkheden, komen tijdens dit traject van opvoedingsondersteuning aan bod.

Bij conflicten en spanningen bekijken we eerst in alle openheid hoe we het traject aanpakken en welke gezinsleden deelnemen. We richten ons vooral op de verbondenheid in jullie gezin. Als therapeuten spelen wij een verbindende factor, waarbij we iemands woorden correct proberen te vertalen en in perspectief plaatsen, voor iedereen een veilige omgeving creëren, de juiste structuur brengen in de onderlinge gesprekken én garanderen dat de mening van elk lid van het gezin evenwichtig aan bod komt.
U kan hiervoor terecht bij Peggy Janssen en Lien Hendrickx.  
Lees meer over onze werkwijze.
Maak vandaag nog uw afspraak.
< terug