Angsten & fobieën

sociale angst | paniekaanvallen | claustrofobie | verlatingsangst | smetvrees | hoogtevrees | dwang

Uw angsten en fobieën overwinnen

Raakt u soms overvallen door paniekaanvallen of kampt u met specifieke angsten of fobieën? Vaak wijzen deze zaken op een achterliggend probleem of een trauma uit het verleden. Kies voor de professionele hulp en de therapiemogelijkheden van de Therapeutenpraktijk om stap voor stap uw angsten te overwinnen.
Hyperventilatie, claustrofobie, verlatingsangst, smetvrees, dwang, hoogteverlies, paniekaanvallen,… Angsten en fobieën leiden bijzonder vaak tot sociaal isolement en onbegrip. U vertoont vermijdingsgedrag waardoor u in de problemen komt op het werk en in uw relatie. De angsten en fobieën nemen uw hele leven over.  
Onze aanpak en het einddoel

Een angst of fobie overwint u niet in één keer. Dikwijls hebben angsten en fobieën een achterliggende oorzaak, bijvoorbeeld een onverwerkt trauma uit het verleden. In die gevallen moeten we niet alleen de angst overwinnen, maar ook werken aan de herkomst van uw problemen. Soms groeien deze angsten eerder langzaam en worden de problemen steeds groter, tot op het punt dat u volledig blokkeert.

Om angsten en fobieën te overwinnen, bestaan er verschillende verwerkingsmethoden. Afhankelijk van uw specifieke situatie bekijken we welke methode het best bij u past. In elk geval overwinnen we uw angsten via kleine opbouwende stapjes, nooit overhaast en altijd volgens uw tempo.
Voor begeleiding bij angst kan u terecht bij Sarah Buelens.  
Lees meer over onze werkwijze.
Maak vandaag nog uw afspraak.
< terug