De Therapeutenpraktijk bestaat uit een team van psychotherapeuten, psychologen, seksuoloog, loopbaancoach, … Elk lid van het team heeft zijn eigen expertise en ervaring waardoor u voor vrijwel ieder psychosociaal probleem welkom bent. Wij beloven géén pasklare oplossingen. Wél mag u vertrouwen op onze betrokkenheid en expertise om samen met u het juiste behandelingstraject uit te stippelen en op te volgen. Wij werken vanuit verschillende locaties in Mol en Geel.

De hulpverleners van de Therapeutenpraktijk volgen niet één behandelingsmethode of therapie. Elk lid heeft – gebaseerd op zijn of haar studies en ervaring – zijn eigen uitgewerkte methodieken en individuele werkwijzen.

Onze kracht en rijkdom
Het juiste behandelingstraject voor uw probleem bestaat in de meeste gevallen uit een weloverwogen combinatie van verschillende soorten therapieën die elkaar aanvullen en versterken. Elk psychosociaal probleem is anders, dus bestaat er volgens onze visie ook niet één standaardantwoord. U mag rekenen op een therapie op maat.Deze aanpak en zienswijze vormt meteen ook de kracht en de rijkdom van de Therapeutenpraktijk. Elke therapeut werkt binnen de praktijk op individuele basis. Wel kan hij of zij altijd bij de collega’s terecht voor extra expertise en een onafhankelijke opinie.
Een intensief traject
Afhankelijk van uw probleem en de gestelde doelen, selecteren we de juiste psychotherapeut of psycholoog. Deze legt met u een intensief traject af op weg naar het beoogde einddoel. Het aantal sessies en de aangewezen ontmoetingsfrequentie bepalen we in onderling overleg.

Welke therapieën en methodieken gebruiken we in de Therapeutenpraktijk?

  • Gedragstherapie
  • Systeemtherapie
  • Cliëntgerichte therapie
  • ACT
  • Hartcoherentie
  • EMDR
Een veilige plek voor uw verhaal
Privacy en vertrouwen staan centraal. U vindt in de Therapeutenpraktijk een veilige plek waar u - weg van alles en iedereen - in alle vrijheid en openheid uw verhaal kunt vertellen.
Individueel, als koppel of het hele gezin
De meeste van onze behandelingstrajecten leggen we individueel af. Voor relatieproblemen of seksuele problemen verlopen de sessies alleen of met uw partner. Bij de behandeling van kinderen of jongeren bekijken we samen de beste aanpak.
Aangename kennismaking?
Elke samenwerking start met een kennismakingsgesprek waarbij we uw psychosociaal probleem een eerste keer bespreken. Samen bekijken we wat de beste vervolgaanpak is. U bent bij ons welkom zowel mét als zonder doorverwijzing van een arts. Maak vandaag nog uw afspraak.
Kostprijs?
Elke sessie duurt ongeveer 45 à 50 min. en kost 55 euro. In sommige gevallen is een gedeeltelijke terugbetaling door uw ziekenfonds mogelijk. Wij geven u hierover graag extra toelichting tijdens het kennismakingsgesprek.
Goede afspraken, goede vrienden
Wij werken graag met duidelijke afspraken. Wanneer u kiest voor de Therapeutenpraktijk vragen we dat u ons intern reglement correct opvolgt. U mag van ons hetzelfde verwachten. Tijdens het intakegesprek overhandigen we u ons intern reglement en bespreken we het. Indien u dit eerder wil, kan u contact met ons opnemen via sarah.buelens@therapeutenpraktijk.be.
Onze cliënten?
Onze cliënten zijn afkomstig uit een bijzonder grote regio. Naast mensen uit Mol en de buurgemeenten en –steden (Geel, Meerhout, Dessel, Retie, Balen), verwelkomen we veel cliënten uit Limburg (Lommel, Overpelt, Neerpelt, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg) en de rest van de Antwerpse Kempen (regio’s Herentals, Turnhout).